Agricam lanserade sin KalvKoll-app i samband med ko-konferensen, som genomfördes i Linköping 6-7 oktober 2022. Detta har varit möjligt tack vare ett lyckat samarbete med internationella aktören Rootcode. 

Utvecklingsprojektet startade under sommaren. Alagan Mahalingam, VD och grundare av Rootcode, deltog på plats i Linköping. Han fick också vara med att bevittna när flera gårdar valde att teckna avtal om införande och på plats lyssna på feedback från pilotkunder och branschexperter. 

Utvecklingsprojektet har bedrivits av resurser i Linköping samt UX/UI och utvecklare på Sri Lanka. Ett stort antal referensgårdar och branschexperter har deltagit i utvecklingsprojektet - det har gjort att appen har kunnat kommersialiseras i mycket högt tempo. Parallellt med utvecklingsprojektet har Agricam arbetat med kommersialisering av produkten och arbetat med att paketera metoder för införande och utbildning. 

Redan efter ca 2 månader är nu alltså de första kommersiella avtalen på plats och de första gårdarna planeras vara igång med appen under november. 

Idén till KalvKoll föddes på ko-konferensen 2021 då flera av Agricams kunder och partnerveterinärer efterfrågade ett sådant hjälpmedel. 


IMG_0596

Niklas Lanzén (Head of Product Development, Agricam) och Alagan Mahalingham (Founder & CEO, Rootcode) i samband med Agricams ko-konferens 6-7 oktober i Linköping.

 

Vill du veta mer om KalvKoll - klicka här eller kika igenom vår Kunskapsbank. Agricams befintliga kunder kan beställa KalvKoll direkt genom bolagets webb-shop. Nya mjölk och köttgårdar i behov av att främja kalvhälsa kan boka en demo med oss.

 

 

 

 

You may also like

Östergård digitaliserar sina rutiner
Östergård digitaliserar sina rutiner
18 november, 2022

Östergård ligger strax utanför Svalöv i Skåne. Gården arrenderas och drivs av Johan och Elin och de har tre anställda. U...

Nu lanserar vi Djurhälsoportalen!
Nu lanserar vi Djurhälsoportalen!
29 augusti, 2022

Nu lanserar Agricam sin fösta version av djurhälsoportalen. Lanseringen är starten på vår målsättning att kontinuerligt ...

Webinar om Djurhälsoportalen!
Webinar om Djurhälsoportalen!
31 augusti, 2022

Den 1 september höll vi ett Webinar om Djurhälsoportalen. Stort tack till alla som deltog! Vi har sparat ner videon för ...