Agricam lanserade sin KalvKoll-app i samband med ko-konferensen, som genomfördes i Linköping 6-7 oktober 2022. Detta har varit möjligt tack vare ett lyckat samarbete med internationella aktören Rootcode. 

Utvecklingsprojektet startade under sommaren. Alagan Mahalingam, VD och grundare av Rootcode, deltog på plats i Linköping. Han fick också vara med att bevittna när flera gårdar valde att teckna avtal om införande och på plats lyssna på feedback från pilotkunder och branschexperter. 

Utvecklingsprojektet har bedrivits av resurser i Linköping samt UX/UI och utvecklare på Sri Lanka. Ett stort antal referensgårdar och branschexperter har deltagit i utvecklingsprojektet - det har gjort att appen har kunnat kommersialiseras i mycket högt tempo. Parallellt med utvecklingsprojektet har Agricam arbetat med kommersialisering av produkten och arbetat med att paketera metoder för införande och utbildning. 

Redan efter ca 2 månader är nu alltså de första kommersiella avtalen på plats och de första gårdarna planeras vara igång med appen under november. 

Idén till KalvKoll föddes på ko-konferensen 2021 då flera av Agricams kunder och partnerveterinärer efterfrågade ett sådant hjälpmedel. 


IMG_0596

Niklas Lanzén (Head of Product Development, Agricam) och Alagan Mahalingham (Founder & CEO, Rootcode) i samband med Agricams ko-konferens 6-7 oktober i Linköping.

 

Vill du veta mer om KalvKoll - klicka här eller kika igenom vår Kunskapsbank. Agricams befintliga kunder kan beställa KalvKoll direkt genom bolagets webb-shop. Nya mjölk och köttgårdar i behov av att främja kalvhälsa kan boka en demo med oss.

 

 

 

 

You may also like

Agricam lanserar Livsmjölk™ – lösningar för ökad och hållbar produktion.
Agricam lanserar Livsmjölk™ – lösningar för ökad och hållbar produktion.
6 oktober, 2022

På årets Kokonferens kommer Agricam att demonstrera hur vårt nya koncept Livsmjölk knyter samman djuren, gården och besä...

Veterinären Jesper Ordell, Agricams första samarbetspartner.
Veterinären Jesper Ordell, Agricams första samarbetspartner.
6 oktober, 2022

Veterinären Jesper Ordell blir Agricams första samarbetspartner kring vår Djurhälsoportal och nya koncept Livsmjölk.

Hagelsrum är gården som sparar tid genom att göra rätt från början
Hagelsrum är gården som sparar tid genom att göra rätt från början
11 oktober, 2022

Familjegården Hagelsrum är en imponerande verksamhet med flera ben att stå på. Med pappa Åke som spindeln i nätet och sy...