Madeleine Agneborg, Niklas Lanzén och Fredrik Byrsjö.
 

Agricam har under senaste året åstadkommit flera genombrott på marknaden med moderna mjukvarulösningar för förebyggande djurhälsa riktat till mjölkgårdar och veterinärer.

”Men lika viktigt har varit vår förmåga att, på en tuff talangmarknad, attrahera kompetens till bolaget”, säger Ulf Stern, tf VD. ”Under augusti gör vi vår första etablering utanför Linköping och öppnar kontor i Uppsala. Våra första anställda är redan klara och det är en viktig satsning för en fortsatt offensiv rekrytering och för att komma närmare gårdar, veterinärer och inte minst viktiga samarbetspartners som SLU och SVA”, fortsätter Ulf.

En av bolagets första medarbetare i Uppsala, veterinär Madeleine Agneborg, kommenterar Agricams position så här.

"Datadriven djurvälfärd och inte minst förebyggande insatser är nödvändiga verktyg och prioriteringar för en hållbar svensk livsmedelsproduktion. Agricams lösningar behövs för att upprätthålla bra djurvälfärd och hög effektivitet när gårdarna blir allt större och konsolideringen alltjämt förväntas fortgå. Det känns oerhört inspirerande att bli en del av denna resa och få bidra till att modernisera och effektivisera svenskt lantbruk", säger Madeleine Agneborg.

Under närmaste året väntas betydande leveranser av nya verktyg och funktioner från Agricam, bl a VetLink Djurhälsoportal och appen Kalvhälsa, moderna lättanvända lösningar som ger gårdar och veterinärer översikt över gårdens hälsostatus och stöd för förebyggande djurhälsovård. För att upprätthålla en hög innovationstakt, har flera nyckelroller också tillsatts inom produktutvecklingen den senaste tiden.

"Agricam är rätt i tiden på många sätt, med fokus på förebyggande djurhälsa, hållbar livsmedelsproduktion och satsningar på moderna tekniska lösningar. Bolaget kombinerar AI, sensorteknologi och mjukvara på ett, för våra kunder, gårdar och veterinärer, helt nytt sätt. Jag ser fram emot att med våra duktiga utvecklare och våra partners fortsätta leverera högklassig teknologi och banbrytande lösningar", säger Niklas Lanzén, ny Head of Product Development.

Bolaget expanderar kraftigt och tillväxten sker med ökad kundnöjdhet. En central roll i detta arbete har gruppen inom Customer Success, som leds av Fredrik Byrsjö.

"Hälsa och hållbarhet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vi har ett fantastiskt kärnteam på plats och nöjda kunder ska bli ännu mer nöjda i takt med att vi lanserar ytterligare produkter och tjänster. Agricams mål är att göra förebyggande djurvälfärd till standard och det skiftet kräver hårt arbete och smarta verktyg. Mitt uppdrag är tydligt – Agricam ska ha branschens nöjdaste kunder, både gårdar och veterinärer. Vi ska också vara den mest innovativa leverantören av tjänster kopplat till förebyggande djurhälsa”, understryker Fredrik Byrsjö, Head of Customer Success.

You may also like

När och hur påverkar värmen dina kor?
När och hur påverkar värmen dina kor?
30 september, 2021

Lena-Mari Tamminen är veterinär och forskare i epidemiologi på SLU. Hon arbetar med ett forskningsprojekt som har unders...