Agricam, som senast har uppmärksammats för det AI-baserade diagnostik-labbet Bacticam, godkänt för ViLA-gårdar, meddelar nu att den nya Kalvhälso-appen kommer att lanseras på den årliga Ko-konferensen den 6–7 oktober i Linköping. För att öka utvecklingstakten generellt och specifikt Kalvhälso-appen är samarbete tecknat med internationella Rootcode, en specialist inom mjukvaruutveckling.

”Agricam har under våren förstärkt organisationen inom produktutvecklingen rejält. Vi har bl a rekryterat senior ledning från Ericsson och IFS. Därför kan vi glädja våra kunder, mjölkbönder och veterinärer, att vi också inlett ett strategiskt partnerskap, som ytterligare höjer utvecklingstakten”, säger Ulf Stern, tf VD.

Kalvhälso-appen syftar till att komplettera Agricams mjukvarulösningar inom förebyggande djurhälsa. En bra lösning för kalvvård är något som har efterfrågats av bolagets kunder, både av mjölkbönder och veterinärer.

”Vi har noterat denna efterfrågan på ett modernt systemstöd för kalvhälsa och äntligen kan vi meddela lanseringsdatum och att våra utvecklingsresurser nu är starkare än någonsin”, avslutar Ulf Stern.

Rootcode är specialister på mjukvaruutveckling med hög kompetens inom UX/UI, AI och har flera framgångsrika samarbeten med nordiska och svenska företag.

”Rootcode arbetar mycket med mjukvaruutveckling kopplat till företag vilka understödjer FN’s globala hållbarhetsmål. Vi har också levererat direkt till FN och ser nu fram emot ett strategiskt samarbete med Agricam för att säkra förebyggande djurvälfärd och hållbar livsmedelsproduktion”, säger Alagan Mahalingam, VD Rootcode.

Kontaktuppgifter Ulf Stern, tf VD +46 73 345 35 87 ulf.stern@agricam.se Chloe Baaklini, marknad +46 70 664 35 74 chloe.baaklini@agricam.se

 

You may also like

Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
1 september, 2022

Sanna Soleskog: Agronom, arbetar med rådgivning till veterinärer och rådgivare inom kor och kalvhälsa på Boehringer-Inge...

Vi sammanfattar Ko-konferensen 2021
Vi sammanfattar Ko-konferensen 2021
14 december, 2021

Klöv- och kalvhälsa, bakteriologi, kostnad för ketos, kompetensutveckling och AI. Det var några av årets teman när Agric...