Bacticam och KetosKoll stod i fokus när det arrangerades en demodag för flera mjölkgårdar på Arvidssons lantbruk i Köping.

”Det känns som vem som helst kan göra det”, sa en av deltagarna om Agricam-produkterna.

Lisa Armerö och Amanda Segervall, cow account managers på Agricam, visade KetosKoll.
 

Det var Anna Arvidsson som, tillsammans med sin veterinär Anne Brunberg, tagit initiativ till en demodag på sin gård. Hon använder själv både Bacticam och KetosKoll sedan en tid tillbaka.

Anna Arvidsson är, förklarade hon, ”ingen datanörd”, men är nyfiken på vad ny teknik kan göra för djurhälsan och ville testa något nytt när hon nappade på produkterna från Agricam. – Vissa bakterier är svåra att hitta. Dom gömmer sig.

 

Under dagen fick deltagarna titta närmare på produkterna. KetosKoll presenterades av Lisa Armerö och Amanda Segervall, cow account managers på Agricam. De visade hur verktyget fungerar och kunde också visa siffror på hur mycket pengar ett företag kan spara på genom att motverka ketos.

Vid Bacticamskåpet fanns Agricams strategiveterinär Sofia Gunnarsson. Här fanns möjlighet att själv testa att sätta ett mjölkprov. Strax intill visade Emelie Thorén, cow account manger, den tillhörande appen. – Det är alltid spännande att få se hur saker funkar, sa Anna Andersson, djurskötare från Geddeholm, efter att ha tagit av sig labbrocken vid Bacticamskåpet.

Anna Andersson, till höger, fick testa Bacticamskåpet ihop med Sofia Gunnarsson.
 

Hennes kollega från Geddeholm, Magdalena Widegren, tyckte att såväl KetosKoll som Bacticam var lätta att förstå. ­– Det känns som vem som helst kan göra det.

 

Magdalena Widegren har jobbat som djurskötare sedan 1989 och är säkert på att digitala hjälpmedel är något som vi kommer att få se ännu mer av inom mjölkproduktionen framöver. – Jag tror att det är det här som kommer att komma. Särskilt när vi får in fler ungdomar. De är vana att hantera data och de vill ha tydliga svar.

Magdalena Widegren och Anna Andersson i samtal med Ellinor Eineren och Emelie Thorén (med ryggen mot kameran).

Sista punkten för dagen var presentationen av det kommande gårdssystemet från Agricam. Ulf Stern, produktstrateg, berättade att utgångspunkten varit att digitalisera den whiteboard som används för planering och uppföljning på de flesta gårdar i dag. – Det handlar om en app som ger er koll på allt som behöver göras och som är gjort på gården, alltifrån maskinskötsel till djurhållning, avslöjade han.

Ulf Stern, produktstrateg på Agricam, kunde berätta om en spännande kommande nyhet.
 

Ellinor Eineren, CEO på Agricam, var mycket nöjd med dagen:

– Demodagen på Arvidssons Lantbruk både kul och lärorik! Det som var mest positivt med dagen var blandningen av specifika produktionsfrågor relaterat till Agricams produktutbud och de övergripande strategiska frågorna rörande svenskt lantbruk och dess framtid.

– Vi arrangerar gärna fler demodagar ihop med lantbruksföretag och veterinärer- det är bara att höra av sig, avslutar Ellinor Eineren.

You may also like

Nya uppdateringen av KetosKoll: "Ett stort lyft"
Nya uppdateringen av KetosKoll: "Ett stort lyft"
25 oktober, 2021

KetosKoll är nu uppdaterad med en ny funktion som ger ännu bättre struktur och överblick. ”Ett stort lyft”, konstaterar ...