Peter Bergman - Regionansvarig Arla Foods
 

Varför det är viktigt att vi alla inom branschen hjälps åt att underlätta för lantbrukarna i deras klimat- och hållbarhetsarbete.

Under Ko-Konferensen den 6-7 oktober kommer Peter att berätta hur Arla arbetar med hållbarhetsfrågorna på gårdsnivå och vad de gör för att stötta lantbrukarna i deras klimat- och hållbarhetsarbete. Han kommer förklara varför Arla satsar mycket resurser på området och varför det är viktigt att vi alla gör det vi kan för att minska klimatpåverkan och öka hållbarheten inom mjölkproduktionen.

 Enligt Peter handlar det inte alltid om dyra investeringar utan ofta om att effektivisera, förbättra och utnyttja de resurser som finns på gården. Att mejeri- och mjölkproduktion arbetar med hållbarhet är inte unikt, det arbetet sker inom alla branscher. – För oss är det viktigt för att vi ska vara konkurrenskraftiga och få vara kvar på marknaden, det ger en legitimitet till mjölkproduktionen och är någonting som kunder och konsumenter efterfrågar, menar Peter.

Han kommer även prata kort om ett projekt som pågår just nu, där Arla försöker ta reda på vilka åtgärder som lantbrukare upplever påverkar hållbarheten på sina mjölkkor. Projektet pågår i sju länder och kommer presenteras i sin helhet vintern 2023.

 

Ko-konferensen anordnas den 6-7 oktober 2022 på Box Hotell i Linköping . Peter och flera andra intressanta föreläsare finns på plats för att ge praktiska tips som du kan omsätta på gårdsnivå. Du träffar kollegor från branschen och utbyter erfarenheter.

Det bjuds även på lunch, middag, mingel & livemusik! Med andra ord – ett event du inte vill missa!

Konferensen riktar sig till dig med intresse för kor – du är lantbrukare, veterinär eller på annat sätt i branschen.

  

Läs mer om ko-konferensen och anmäl er här

You may also like

När och hur påverkar värmen dina kor?
När och hur påverkar värmen dina kor?
30 september, 2021

Lena-Mari Tamminen är veterinär och forskare i epidemiologi på SLU. Hon arbetar med ett forskningsprojekt som har unders...

Digitala verktyg - Hjälpmedlen till ett resurseffektivt lantbruk
Digitala verktyg - Hjälpmedlen till ett resurseffektivt lantbruk
5 september, 2022

Lisa Ekman – veterinär och forskare på SLU och Växa Under Ko-Konferensen kommer Lisa berätta om forskningsprojekt som un...