Veterinären Jesper Ordell blir Agricams första samarbetspartner kring vår Djurhälsoportal och nya koncept Livsmjölk.

jesper-ordell_edited

Agricam har under ett antal år investerat i produktutvecklingen av en helintegrerad lösning som knyter ihop djurhälsa, strategiskt förebyggande arbete, djurvälfärd och veterinärmedicinskt kunnande i ett och samma nav.

En av de sakkunniga veterinärerna som har bidragit med kunskap, erfarenhet och visioner till projektet är veterinären Jesper Ordell. Han är nu mycket entusiastisk över att se resultat av samarbetet mellan Agricam, veterinärer och ett antal framstående gårdar.

”Agricam och jag delar syn på de möjligheter som teknologi kan erbjuda i arbetet med att hjälpa lantbrukare att öka produktionen och djurhälsan ytterligare. Lika viktigt är det att personalen ute på gårdarna kan utbildas och ges moderna verktyg för att lyckas med arbetet,” säger Jesper Ordell.

Livsmjölk är Agricams nya koncept som ska underlätta både för lantbrukarna och besättningsveterinärerna genom att samla gårdens djurhälsodata från kalv till mjölkko. Målet är att Livsmjölk ska underlätta arbetet med hållbarhet och samtidigt öka produktionen.

”Vi delar också uppfattningen att en god djurhälsa börjar redan med kalvarna där olika sensorer, insamlade data och rätt veterinärmedicinska insatser både förbättrar djurhälsan och ökar produktionen. Det var därför naturligt för oss att fördjupa samarbetet, och nu när vi ser att Agricam med kraft satsar framåt känner vi oss stolta att vara först ut och koppla en av Vetfoders gårdar i projektet. På en treårsperiod förväntar vi oss att produktionen ska öka med minst 10 procent” avslutar Jesper.
Agricam meddelade nyligen att bolaget i samband med Kokonferensen lanserar Djurhälsoportalen, ett journalsystem för besättningsveterinärer och KalvKoll.
 
”Först och främst vill vi tacka Jesper för att han under åren arbetat i ett nära samarbete med Agricam och våra gårdar, alltid med lantbruket och djuren i fokus. Vi ser nu fram emot att med hjälp av Agricams lösningar i form av Livsmjölk bidra till att Vetfoders gårdar kan sikta mot helt nya höjder i ökad produktion om minst 10 procent över åren som kommer,” säger Victor Stern försäljningschef.

You may also like

Nyfikenhet - drivkraften för framtidens lantbruk
Nyfikenhet - drivkraften för framtidens lantbruk
5 mars, 2020

  Agricams VD Ellinor har besökt Spanien för att medverka i ett seminarium om framtidens lantbruk. Läs om hennes uppleve...