Alicia Karlsson är förman på Arjen Van Houtens lantbruk och har tidigare även jobbat på Vadsbo. Hon känner till Agricam väldigt väl och välkomnar den utveckling bolaget gjort kring kalvhälsa och tycker generellt att det behövs mer samverkan och kommunikation kring arbetet med kalvarna. ”Jag har letat efter ett enkelt och pedagogiskt verktyg för att hjälpa oss med kalvhälsan” säger Alicia och fortsätter ”när jag såg Agricams app så kände jag direkt att det var något vi skulle införa. Ju mer jag tittar på det vi gör, desto större möjligheter ser jag framför oss. När det blir enklare att kommunicera, då faller inget mellan stolarna. Vi sparar tid, är mer effektiva och kalvarna får en bättre start i livet”.

20221012_115457

Gården drivs med fokus på att ha en stark grund och effektivitet, därför får det inte falla saker mellan stolarna och viktiga saker måste bli gjorda. På gården tycker man heller inte om att göra om saker, det tar onödig tid och det riskerar att påverka djurhälsan. Utöver förbättrad kalvhälsa så ser man också tidsbesparingar för personalen, tack vara bättre samverkan.

”Vi har tittat på flera olika alternativ för att lösa problematiken med kommunikation och åtgärder för att se till att inget faller mellan stolarna. När det gäller kalvar, gårdens framtid, är det viktigt att allt blir rätt utfört. Det är avgörande för vår gård att kalvarna får en bra start”.

Alicia tycker att KalvKollappen ser pedagogisk ut och blir lätt att använda för personalen. Just nu har man en kalvtopp och det kommer i genomsnitt 3,5 kalvar per dag och hon tycker att KalvKollappen är ”precis det vi har letat efter”.

Om gården

Ägare: Arjen Van Houten

Verksamhet: Mjölkproduktion

Årskor: 550

Anställda: 10

Alicias tips och råd om djurhälsa

  • Fokus på djurens natur, komplicera inte till det
  • En stark bas av rutiner, ordning och reda behövs
  • Samverkan och kommunikation

Mål med KalvKoll

  • Kommunikation inom personalen
  • Samverkan med veterinären
  • Det får inte falla något mellan stolarna när det gäller kalvarna
  • Förbättrad kalvhälsa
  • Förebygga hälsoproblem
  • Spara tid

Vill du boka en demo? Tryck här! 

You may also like

Vetfoder och Jesper Ordell först igång med Gårdssystemet
Vetfoder och Jesper Ordell först igång med Gårdssystemet
9 december, 2021

  Gårdssystemet lanserades på Ko-konferensen den 30 november. Den första som signerade ett kontrakt med Agricam kring sy...

Agricam lanserar Livsmjölk™ – lösningar för ökad och hållbar produktion.
Agricam lanserar Livsmjölk™ – lösningar för ökad och hållbar produktion.
6 oktober, 2022

På årets Kokonferens kommer Agricam att demonstrera hur vårt nya koncept Livsmjölk knyter samman djuren, gården och besä...

Veterinären Jesper Ordell, Agricams första samarbetspartner.
Veterinären Jesper Ordell, Agricams första samarbetspartner.
6 oktober, 2022

Veterinären Jesper Ordell blir Agricams första samarbetspartner kring vår Djurhälsoportal och nya koncept Livsmjölk.