Eneberga gård förbättrar djurhälsan och ökar mjölkproduktionen med 10 procent tack vare Agricams senaste digitala lösningar.

Peter och Tomas Johansson driver tillsammans med sin far Bengt-Åke Eneberga Gård på Vikbolandet. Eneberga Gård är ett genuint familjeföretag med inriktning på mjölk- och köttproduktion samt växtodling och verksamheten drivs med god lönsamhet.

”Vi har under de senaste åren satsat på korna och vi är mycket måna om vår personal, att de trivs och att det finns en hållbarhet kring hela vår verksamhet – djur, natur och personal – allt ska vara i balans”, säger Tomas.

Tomas fortsätter, ”Vi har en balanserad och lönsam verksamhet, men vi bedömer att det alltid finns mer att hämta hem. Vi är förväntansfulla på hur moderna digitala verktyg kan bidra till att djuren mår ännu bättre, att produktionen ökar och inte minst att personalen får enkla digitala appar som förenklar vardagen. Via Agricams djurhälsoportal får dessutom vår besättningsveterinär tillgång till data som gör att vi genom samverkan kan få ytterligare en hävstång i vår utveckling”.

Eneberga Gård ansluter sig till Agricams program för Livsmjölk där man över en treårsperiod siktar på att öka mjölkproduktionen med 10 procent, med hjälp av det affärsnav som Agricam levererar med sensor kopplat till juverhälsa, energibalans och en app för kalvhälsa.

 Dessutom utvecklar vi i samverkan med gården en helt ny app för klövhälsa och en aktivitetshanterare som tillser att åtgärder kopplade till gården och djuren blir gjorda, allt i samverkan med besättningsveterinären.

 ”Djurens och personalens miljö ska vara hållbar.Därför känns det bra att vi nu får bra stöd som gör det enklare att fokusera på rätt aktiviteter. Inget ska riskera att falla mellan stolarna och vi bedömer att en bättre planerad vardag med möjlighet till snabb uppföljning, ska spara en hel del tid i vår verksamhet”, säger Tomas.

”Vi ser fram emot ett partnerskap med Agricam. Ett bolag som vi har följt under många år, men nu ser vi att tiden är mogen för oss att ta oss an de utvecklingar bolaget levererar.

”Extra spännande blir  det att vara en del av utvecklingen av en ny  klövhälsoapp”.  Vi delar Agricams syn och filosofi atthållbarhet och hälsa går hand i hand med god lönsamhet”, avslutar Tomas.

You may also like

Agricam attraherar kompetens och öppnar regionkontor i Uppsala.
Agricam attraherar kompetens och öppnar regionkontor i Uppsala.
30 september, 2021

Madeleine Agneborg, Niklas Lanzén och Fredrik Byrsjö. Agricam har under senaste året åstadkommit flera genombrott på mar...

Ansiktet bakom provresultaten
Ansiktet bakom provresultaten
28 april, 2020

SVA är en av samarbetspartnerna i EIP-projektet Bacticam. Målsättningen med projektet är att utveckla en artificiell int...

Gårdssystemet - "Både bättre lönsamhet och en drägligare vardag".
Gårdssystemet - "Både bättre lönsamhet och en drägligare vardag".
1 december, 2021

Agricam hade utlovat en spännande produktrelease i samband med Ko-konferensen i Linköping. Så det var stort intresse när...