Lisa Ekman – veterinär och forskare på SLU och Växa

Under Ko-Konferensen kommer Lisa berätta om forskningsprojekt som undersöker hur lantbrukare arbetar med digitaliserade lösningar i sin mjölkproduktion. Ett projekt har undersökt hur mjölkningsrobotar påverkar juverhälsan och arbetet på gården och en veterinärstudent har kollat på hur informationen från mjölkroboten används av lantbrukaren. Hon kommer dela med sig av råd om hur du som mjölkproducent kan tänka kring användningen av digital teknik.

Lisa har sedan sin veterinärexamen 2014 intresserat sig för helheten på mjölkgårdarna och hur en hållbar mjölkproduktion, lönsamma företag med bra arbetsmiljö och en positiv påverkan på miljön kan uppnås.

Lisa ska också prata om en del pågående forskningsprojekt som handlar om digitalisering inom mjölkproduktionen och hur detta påverkar till exempel djurhälsa och arbetsmiljö.

Från forskning till tillämpning på gårdarna, vill du få tips på hur du kan använda digitala lösningar på din gård?

 

Ko-konferensen anordnas den 6-7 oktober 2022 på Box Hotell i Linköping . Lisa och flera andra intressanta föreläsare finns på plats för att ge praktiska tips som du kan omsätta på gårdsnivå. Du träffar kollegor från branschen och utbyter erfarenheter.

Det bjuds även på lunch, middag, mingel & livemusik! Med andra ord – ett event du inte vill missa!

Konferensen riktar sig till dig med intresse för kor – du är lantbrukare, veterinär eller på annat sätt i branschen.

Läs mer om ko-konferensen och anmäl er här

You may also like

När och hur påverkar värmen dina kor?
När och hur påverkar värmen dina kor?
30 september, 2021

Lena-Mari Tamminen är veterinär och forskare i epidemiologi på SLU. Hon arbetar med ett forskningsprojekt som har unders...

Hur får vi in unga i lantbruket?
Hur får vi in unga i lantbruket?
29 augusti, 2022

Elisabeth Hidén - Agronom & Ordförande i LRF Ungdom. Den 1 januari 2023 kommer Elisabeth tillsammans med sin man Per...

Hållbarhetsarbete på gårdarna
Hållbarhetsarbete på gårdarna
7 september, 2022

Peter Bergman - Regionansvarig Arla Foods Varför det är viktigt att vi alla inom branschen hjälps åt att underlätta för ...