Agricam har flertalet produkter och tjänster på marknaden, men vem är det egentligen som ser till att utbildningsmaterialet är pedagogiskt och lättförståeligt? Det är här vårt senaste tillskott Maria kommer in i bilden. Hon är en djurälskande musikalartist, en resurs för Svenska Blå Stjärnan och nu även utbildningsansvarig hos oss på Agricam. Möt vårt senaste tillskott Maria Yngwe.

Maria Yngwe
 

Välkommen till gänget! Vad kommer du att pyssla med om dagarna här på Agricam?

- Tack! Jag kommer att arbeta med utbildningsfrågor. Målet med min tjänst är att göra dig som ny kund bekant med våra produkter och tjänster så att du enkelt kan använda dem. Jag kommer både att ta fram utbildningsmaterial och hålla i utbildningar ute på gård.

Utbildningsansvarig är ju en helt ny tjänst här på Agricam. Hur kommer det sig att du hamnade här?

- Jag har tidigare arbetat med utbildning på Sectra Imaging IT Solutions AB och har ett stort intresse för pedagogik. Innan dess så studerade jag till personalvetare där jag bland annat läst om hur vuxna lär.

- Varför jag drogs till just Agricam är för att jag vill hjälpa djuren genom att jobba med produkter som förbättrar och förenklar för djurhållaren. Med min pedagogiska ådra vill jag hjälpa till att få ut Agricams produkter och tjänster på marknaden. Sen gillar jag att det är ett härligt gäng med mycket driv som jobbar här!

Vad är det bästa med att jobba som utbildningsansvarig?

- Det allra bästa är när jag lyckas nå fram med mitt budskap. Jag trivs även väldigt bra med att vara i en rådgivarposition då jag får träffa och utbilda människor. Det är så kul när människor förstår och säger ”Aha, är det så det funkar!”.

Du har hunnit med så himla mycket, bland annat är du ju en resurs för Svenska Blå Stjärnan. Kan du berätta lite om det?

- Det hela började med att en kompis till mig pitchade idén om att gå med. Eftersom jag gillar djur så mycket så kände jag att det inte var så mycket att fundera på.

- År 2017 gick jag grundutbildningen i 10 dagar. Vi åkte blande96014 annat ut till en lantgård varje dag, morgon och kväll, och övade på att mjölka kor. Syftet med kursen var att förbereda oss för att kunna hjälpa ko- och grisbönder om någon form av kris skulle uppstå.

Lär mer om Svenska Blå Stjärnan här.

Hade du jobbat med kor innan du gick med?

- Nej, faktiskt inte. Jag var rädd för kor i början, men redan efter en vecka var koskräcken borta och jag insåg att de var helsköna. Jag har även gått Villkorad Läkemedelshantering och grundkurs på gris. Jag älskar grisar, så det tyckte jag var riktigt kul!

Då har du ju varit ute på en del gårdar redan. Har du någon händelse från en gård att dela med dig av?

- Förrförra sommaren besökte jag en gård för att mjölka och det var helt fantastiskt. Kontakten lantbrukaren hade med sina 40 kor var något alldeles speciellt. Hur väl han kände varje ko, de var nästan som hans hundar och de var lika fina och avslappnade med mig. Det är ett fint minne jag bär med mig.

Vad jag har hört så har du gjort en massa spännande saker i ditt liv. Kan du berätta lite mer om det?

- I Las Vegas har jag varit utställningsansvarig för ett kasinospelföretags mässmonter. Sedan har jag arbetat som showartist på TUI och på Garbos restaurang på Gran Canaria. Jag var även med i musikalen Sound of Music som gick på Östgötateatern.

Wow, musikalartist alltså! Började sångkarriären redan på yngre dagar?

- Ja, när jag var liten var jag ett riktigt teaterproffs. Vi hade en ridå i källaren och alla fick komma och kolla på min och brorsans föreställningar.

Spana in videoklippet för att se Maria sjunga!

 
 

 

Och den sista obligatoriska frågan – Har du något husdjur?

- Jag har en hund som heter Helga. Hon är en supermysig dvärgschnauzer på 10 månader. Hon älskar att lära sig nya saker, långa skogspromenader och att busa!

Maria och hunden Helga
Maria och hennes hund Helga ute på skogspromenad.
 

Läs också: Strategiveterinären som paddlar tvåmanskajak med sin hund och räknar taktslag på allt hon hör

You may also like

Gårdsanpassad utbildningsstrategi förenklar din digitala förändringsresa
Gårdsanpassad utbildningsstrategi förenklar din digitala förändringsresa
23 augusti, 2024

Att förändra ett arbetssätt är en av de största utmaningarna som människor ställs inför, och detta gäller särskilt inom ...

Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
1 september, 2022

Sanna Soleskog: Agronom, arbetar med rådgivning till veterinärer och rådgivare inom kor och kalvhälsa på Boehringer-Inge...

Vad innebär valresultatet för svenskt lantbruk?
Vad innebär valresultatet för svenskt lantbruk?
31 augusti, 2022

Edvard Hollertz. Utbildad agronom, följer det jordbrukspolitiska samtalet som ledarskribent på ATL. Just nu befinner vi ...