Östergård ligger strax utanför Svalöv i Skåne. Gården arrenderas och drivs av Johan och Elin och de har tre anställda. Under flera år har Johan manuellt dokumenterat rutiner och checklistor på vad som behöver utföras och i vilken ordning för att förenkla arbetet både för honom själv och för de anställda. Dokumentation har också varit viktigt för att ha kontroll på att saker blir gjorda och för att säkerställa myndighetskrav.  

Johan upptäckte våren 2022 att Agricams Gårdssystem var precis det system han sökt efter i många år. Ett system som enkelt digitaliserar gårdens rutiner och görs tillgängligt för personalen i telefonen. 

Sagt och gjort, under våren infördes Agricams Gårdssystem på Östergård och manuella rutiner och mycket mer är nu digitaliserade. ”Nu finns checklistor för allt arbete som vi behöver göra regelbundet. Avvikelser kan registreras för saker som behöver lagas och jag kan närsomhelst få en snabb överblick över vad som är utfört och inte” berättar Johan.  

 90736603_2698811750355213_9174310281835184128_n-2

Sedan Johan och Elin började sitt arbete med gården för sju år sedan har de investerat både tid och pengar för att förbättra och öka produktionen. ”Gårdssystemet ger mig även förutsättningar att ta beslut om större investeringar. När jag vet att ingenting faller mellan stolarna, jag kan introducera ny personal snabbt och effektivt och när jag ser att allt är under kontroll så känns det tryggt att expandera” avslutar Johan. 

 ”Vi är glada att vårt Gårdssystem används precis som det är tänkt.  Ett system för att hålla ordning och reda på gården, underlätta vardagen men också en grund för att öka produktionen” säger Emelie Thorén kundansvarig på Agricam.    

You may also like

Nu lanserar vi Djurhälsoportalen!
Nu lanserar vi Djurhälsoportalen!
29 augusti, 2022

Nu lanserar Agricam sin fösta version av djurhälsoportalen. Lanseringen är starten på vår målsättning att kontinuerligt ...

Så skapar du bästa förutsättningar för utländska arbetstagare
Så skapar du bästa förutsättningar för utländska arbetstagare
9 januari, 2024

Utländsk arbetskraft utgör en oumbärlig del av det svenska lantbruket, och det är av yttersta vikt att deras arbetsmiljö...