I november lanserades Agricam KalvKoll, ett enkelt och intuitivt rapporteringsverktyg för kalvhälsa, framtaget för djurskötarens vardag. Under första veckan från lanseringen hade 15 gårdar kommit igång med tjänsten med totalt 3 500 årskor anslutna till tjänsten.

Först att registrera den första kalven var Eneberga Lantbruk på Vikbolandet! Familjen Johansson, Bengt-Åke Johansson med sönerna Tomas och Peter driver företaget. De är alla delägare. Mjölkproduktion, växtodling, och kött utgör de huvudsakliga delarna i verksamheten. Kalven som var först ut att registreras heter Stjärna  beskrivs av personalen som ett litet busfrö med god aptit.

Ko-nördig information om Stjärna:
Mamma Stjärna 1843
Väldigt duktig ko som senaste året mjölkat 14 000kg
Far: Hinkel
Morfar: Comxa

Ny plan 2023-2

 

Eftersom kalvarna är besättningens framtid är det viktigt att ta hand om dem och prioritera deras hälsa. KalvKoll förenklar överlämningar mellan personalen och förbättrar kalvskötseln. Vid start av varje tillsynspass presenteras de kalvar som behöver extra tillsyn och vilka symptom de har. Historik och information om varje enskild kalv​​ och för hela gruppen av kalvar sparas alltid på ett och samma ställe. 

Med lättanvänd och överskådlig statistik över sjukdomstillstånd och förluster skapas förutsättningar för ett hållbart och långsiktigt kalvhälsoarbete. 

 

Niklas_lanzen - Edited

 

 "Vi är glada över det stora intresset som lantbrukare och djurskötare visar för   appen", säger Niklas Lantzen, utvecklingschef på Agricam. "Vi ser fram emot att bevittna de framgångar och den förbättrade kalvhälsovården som våra kunder kommer att uppleva."

 

 

 

Mer information om Kavlkoll hittar du här!

 

You may also like

Kalvtips!
Kalvtips!
20 januari, 2023

Ibland kan vi alla behöva en påminnelse om vad som är viktigt att tänka på vid kalvskötseln, därför har Agricam tagit fr...

De lite äldre kalvarna
De lite äldre kalvarna
22 mars, 2023

Om kalven har hållit sig frisk den första kritiska perioden är mjölkgivan en viktig faktor för kalvens motståndskraft oc...