Gårdssystemet lanserades på Ko-konferensen den 30 november. Den första som signerade ett kontrakt med Agricam kring systemet var Jesper Ordell och Vetfoder. Nu, knappt två veckor senare, är det satt i drift.

Agricam anordnade nyligen sin årliga ko-konferens med totalt över 140 deltagare. I samband med detta lanserade bolaget även sitt nya gårdssystem. Jesper Ordell från Vetfoder fanns på plats och blev genast intresserad:

“Vi blev imponerade över Gårdssystemet från Agricam och blev ännu mera imponerade över att systemet kunde sättas i drift så snabbt. Det märks att det är designat för behoven i vår bransch”. Vetfoder skrev kontrakt med Agricam direkt på konferensen.

”Vi ser nu fram emot att använda systemet till att förenkla, kvalitetssäkra och effektivisera vår dagliga drift och räknar med en snabb ekonomisk återbetalning av investeringen. I en bransch med tuffa lönsamhetskrav så välkomnar vi denna typ av verktyg som snabbt går att räkna hem. Vår preliminära målbild är att systemet skall hjälpa till att spara 10-15 procent av personalens tid som då kan användas till annat värdeskapande arbete”, säger Ordell.

Cow Account Manager Victor Stern tillsammans med Jesper Ordell på Ko-konferensen.
 

Gårdssystemet är framtaget av Agricam under 2021 och parallellt med utvecklingen har bolaget även investerat i personal som skall hjälpa till med införande, utbildningar och support så att kunderna kan maximera nyttan och realisera kostnadsbesparingar över tiden.

Ulf Stern produktstrateg och tillförordnad vd på Agricam, kommenterar affären:

”Agricam har i nära och tät samarbete med ett antal mjölkgårdar utvecklat Gårdsystemet för att förenkla visualisering och planering av det operativa arbetet på gårdarna. Att Vetfoder nu blir första kund utanför early-adopter-programmet att implementera Gårdssystemet och göra så på mindre än två veckor från lansering gör oss på Agricam stolta”, säger han.

Intresset var stort när Gårdssystemet lanserades på Ko-konferensen.

You may also like

Gårdssystemet - "Både bättre lönsamhet och en drägligare vardag".
Gårdssystemet - "Både bättre lönsamhet och en drägligare vardag".
1 december, 2021

Agricam hade utlovat en spännande produktrelease i samband med Ko-konferensen i Linköping. Så det var stort intresse när...

Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
Kalvar - svårt, besvärligt & tidskrävande men alldeles underbart
1 september, 2022

Sanna Soleskog: Agronom, arbetar med rådgivning till veterinärer och rådgivare inom kor och kalvhälsa på Boehringer-Inge...