Sanna Soleskog: Agronom, arbetar med rådgivning till veterinärer och rådgivare inom kor och kalvhälsa på Boehringer-Ingelheim Animal Health.

Sanna kommer vara en av talarna på ko-konferensen den 6-7 oktober. Hon har alltid varit intresserad av kalvar, större delen av hennes arbetsliv har hon ägnat åt kosignaler och kalvhälsa. Hon kommer tala om utvecklingen av kalvhälsan under tid. Hur det ser ut idag och hur vi kan bli ännu bättre. Oavsett om du redan idag kämpar med kalvhälsan eller har goda resultat kommer Sanna presentera tips och råd på hur du kan lyfta kalvhälsan till nästa nivå.

Att hålla en stabilt god kalvhälsa är ingen lätt sak – men genom att göra rätt saker och se till att de faktiskt blir gjorda så är det fullt möjligt.

Hon kommer även reflektera över framtidens kalvhälsa och inspirera till förändringsarbete som förhoppningsvis ska leda till att arbetet med kalvarna inte bara blir ett dagligt slit. Oavsett vem som sköter kalvarna är det viktigt att rätt saker blir gjorda. Att lägga tiden på bra rutiner som ger friska, välväxande kalvar frigör arbete för att vässa produktionen inom andra områden. - Om man gör rätt så blir arbetet med kalvarna lätt, menar Sanna.

 

Ko-konferensen anordnas den 6-7 oktober 2022 på Box Hotell i Linköping . Sanna och flera andra intressanta föreläsare finns på plats för att ge praktiska tips som du kan omsätta på gårdsnivå. Du träffar kollegor från branschen och utbyter erfarenheter.

Det bjuds även på lunch, middag, mingel & livemusik! Med andra ord – ett event du inte vill missa!

Konferensen riktar sig till dig med intresse för kor – du är lantbrukare, veterinär eller på annat sätt i branschen.

Läs mer om ko-konferensen och anmäl er här

You may also like

Hur får vi in unga i lantbruket?
Hur får vi in unga i lantbruket?
29 augusti, 2022

Elisabeth Hidén - Agronom & Ordförande i LRF Ungdom. Den 1 januari 2023 kommer Elisabeth tillsammans med sin man Per...

Digitala verktyg - Hjälpmedlen till ett resurseffektivt lantbruk
Digitala verktyg - Hjälpmedlen till ett resurseffektivt lantbruk
5 september, 2022

Lisa Ekman – veterinär och forskare på SLU och Växa Under Ko-Konferensen kommer Lisa berätta om forskningsprojekt som un...

När och hur påverkar värmen dina kor?
När och hur påverkar värmen dina kor?
30 september, 2021

Lena-Mari Tamminen är veterinär och forskare i epidemiologi på SLU. Hon arbetar med ett forskningsprojekt som har unders...