Som uppväxt på landet känner vår nya systemutvecklare Fredrik att han hamnat helt rätt här på Agricam. Den tidigare lantbon är vårt senaste tillskott till teknikteamet. Att lösa problem är inte något han bara gör under arbetstid, utan också i hans vardag då han gillar att snickra ihop lösningar till hemmet. Det är han, tillsammans med övriga teknikteamet, som är hjärnan bakom systemen till våra produkter och tjänster. Vi presenterar Fredrik Hammerman.

 
 

Härligt att ha dig som en del av teamet! Vad arbetar du med här på Agricam?

- Jag är en del av teknikteamet och kommer att jobba med att utveckla Bacticam och värmekamerasystemet. Senare kommer jag även att vara involverad i VetLink, men det har jag inte hunnit komma igång med ännu

Du har ju ganska nyligen börjat här. Hur känns det?

- Hittills trivs jag väldigt bra. Jag tycker att det är ett trevligt ställe att jobba på. Jag gillar att få vara med i hela utvecklingsprocessen och inte bara vara en liten kugge kugghjul i en stor maskin. Det känns kul att få vara nära både produkten och kunderna.

Men vad gör en systemutvecklare då och varför vill du jobba med just det?
 

- Jag har pluggat Maskinteknik här i Linköping för ett gäng år sen och jobbat på lite olika ställen. Är specialiserad i reglerad teknik men har gått mer och mer mot systemutveckling. Jag tycker det är kul med problemlösning. Att få ett problem, hitta en lösning och se den lösningen komma ut i närtid.

Och vad var det som lockade med just Agricam?
 

- För det första så är det en väldigt rolig och annorlunda applikation. Och för det andra så är jag uppväxt på landet och det känns roligt att komma tillbaka till dem rötterna. Jag gillar att vi i teamet jobbar nära och kan bolla idéer med varandra. Det handlar inte bara om att skriva kod, utan blir att jag får arbeta med hela konceptet. Att få upptäcka problem och möjligheter, det gillar jag!

Vad skulle du säga kommer vara det viktigaste för dig att fokusera på?

Att jag som tekniker ska försöka förstå vad kunderna behöver. Identifiera behovet och utifrån det kunna prioritera vad vi ska arbeta med.

 Du har ju inte alltid jobbat som systemutvecklare, kan du inte ta och berätta lite om tiden innan?
 

- Jag har tidigare haft lite olika jobb. Bland annat har jag jobbat på SJ Callcenter och som svarvare. Men det mest annorlunda var nog när jag arbetade på en pizzakartongsfabrik.

Coolt! Så då är du en riktig pizzafantast alltså?

- Pizza är ju inte helt fel, men min favoritmat är faktiskt asiatisk. Gärna med massa koriander!
 
Du bryter ju mot normen här på kontoret och har inte hund utan du har…?
 

- ...en katt! Hon heter Milda och är en bondkatt på 14 år. Hennes favoritgrej är att lämna inte jätteuppskattade presenter i form av möss, levande som döda.

Avslutningsvis – kan du inte berätta tre saker som vi inte vet om dig?
 

- Absolut! Tre saker kommer här:

1. Punk är min bästa musikgenre! Specifikt den här låten med Ramones.

2. Vi bor i villa men för att spara på miljön har vi beslutat att inte ha någon bil, utan kör barn och storhandlar i packcykel istället. Jag försöker även undvika att flyga så under min semester förra sommaren tågluffade jag istället genom Europa.

 3. På min fritid tecknar jag gärna, går ut och springer, snickrar eller hänger ute i naturen med mina barn.
 
 
Fredrik och hans barn ute på utflykt.

You may also like

Agricam attraherar kompetens och öppnar regionkontor i Uppsala.
Agricam attraherar kompetens och öppnar regionkontor i Uppsala.
30 september, 2021

   Madeleine Agneborg, Niklas Lanzén och Fredrik Byrsjö.   Agricam har under senaste året åstadkommit flera genombrott p...

Gråt inte över spilld mjölk – jobba förebyggande istället
Gråt inte över spilld mjölk – jobba förebyggande istället
24 mars, 2020

Som ordspråket säger är det ju dumt att beklaga sig över en olycka som redan har inträffat, men det bästa vore väl ändå ...

Victor Stern - säljare som är van att jobba i lag
Victor Stern - säljare som är van att jobba i lag
11 oktober, 2021

  Säljstyrkan på Agricam växer. Senaste tillskottet är Victor Stern, en före detta hockeylirare som nu lagt klubban på h...