KetosKoll är nu uppdaterad med en ny funktion som ger ännu bättre struktur och överblick. ”Ett stort lyft”, konstaterar en av användarna.

Ketos är vanligt hos kor i början av laktationen och kan få flera allvarliga följder. Det kan bland annat leda till nedsatt immunförsvar, fertilitetsproblem, minskad mjölkmängd och tidig utslagning. – Genom att ta kontroll över ketosläget i besättningen ger du dina kor de bästa förutsättningarna för ett långt, hälsosamt och produktivt liv, säger Sofia Gunnarsson, strategiveterinär på Agricam.

 

Användaren får en bättre överblick i den nya vyn.

KetosKoll ger dig som mjölkbonde möjlighet att få en överblick på energibalansen i din besättning, samtidigt som du kan behandla och förhindra ketos på individnivå.

Utvecklingsarbetet av KetosKoll pågår hela tiden. Nu har verktyget fått en viktig uppdatering.

Det handlar om en ny vy i appen, där du som användare får en ”att göra-lista”, där det tydligt framgår vilka behandlingar och uppföljningsprov som behöver göras, dag för dag.

Opensten Bondgård i Limmared är vana användare av KetosKoll.

Hanna Johansson, som har ansvar för gårdens 250 kor, gillar den nya versionen av verktyget.

– Jag tycker den nya uppdateringen har blivit ett stort lyft för KetosKoll. Vi ser nu tydligt dag för dag vilka kor som eventuellt ska behandlas och vilka som ska provtas igen.

–Systemet vet nu också vilka kor som är behandlade innan och kan ge instruktioner efter de förutsättningarna. Det är något jag saknat så det blev en positiv överraskning.

Hanna Johansson sköter korna på Opensten Bondgård och använder KetosKoll i det förebyggande djurhälsoarbetet.

Som mjölkbonde ser hon flera positiva saker med att använda KetosKoll.

– De största fördelarna med KetosKoll är att den ger en helhetsbild över sin besättning men också över enskilda kor. Vi får tydlig statistik över hur korna ligger i energinivå, vi kan söka på enskilda kor och vi får också all information lättillgänglig på ett och samma ställe.

You may also like

Nu vet vi, den osynliga och kostsamma ketosen kan elimineras!
Nu vet vi, den osynliga och kostsamma ketosen kan elimineras!
8 juni, 2021

Tiden direkt efter kalvning avgör kons hela laktation – i kroppen sker enorma omställningar - från att inte producera nå...

Uppskattad demodag i Köping
Uppskattad demodag i Köping
23 september, 2021

Bacticam och KetosKoll stod i fokus när det arrangerades en demodag för flera mjölkgårdar på Arvidssons lantbruk i Köpin...

Vi sammanfattar Ko-konferensen 2021
Vi sammanfattar Ko-konferensen 2021
14 december, 2021

Klöv- och kalvhälsa, bakteriologi, kostnad för ketos, kompetensutveckling och AI. Det var några av årets teman när Agric...